16
Oct
08

De battre mon coeur s’est arrêté

Imi place din ce in ce mai mult Romain Duris. Il zarisem in Paris (2008) alaturi de Juliette Binoche si Dans Paris (2006) in rolul fratelui depresiv al lui Louis Garrel, in ipostaze oarecum asemanatoare. Insa cu rolul plin de forta din De battre mon coeur s’est arrete (2005) e imposibil sa nu-ti atraga atentia. Interpreteaza un agent imobiliar care incearca sa traiasca simultan in doua lumi diferite, incapabil sa ia o decizie.

In prima, lumea intunecata a mafiei imobiliare, unde afacerile presupun si vizite in miezul noptii cu bata de baseball, avem o persoana rece, fara procese de constiinta atunci cand trebuie sa lase familii in strada, care asculta muzica electronica si uneori devine chiar recuperator in afacerile dubioase ala tatalui sau.

Cand de-abia te obisnuiesti cu personajul si ai impresia ca stii incotro merg lucrurile, o intalnire cu un profesor din trecut il determina sa se intoarca la vechea lui pasiune pentru pian si ti se dezvaluie o alta persoana, atat de diferita de prima. Una care asculta obsesiv arii clasice, studiaza imagini cu miscarile mainilor unor pianisti si ia lectii pentru o auditie, desi singurele modalitati prin care poate comunica cu profesoara sunt muzica si gesturile.

Nu o sa incep sa insir premiile castigate de film, cert este ca merita vazut, pentru modul in care regizorul Jacques Audiard a reusit sa imbine violenta cu Chopin, Bach si Brahms, pentru modul in care camera mobila urmareste pe tot parcursul filmului mainile nervoase ale personajului, fie pe clapele pianului, fie pe un bar sau atingand gatul unei femei, dar mai ales pentru interpretarea febrila a lui Duris. Cel mai bun rol al sau, din ce am vazut pana acum.

Advertisements

5 Responses to “De battre mon coeur s’est arrêté”


 1. 1 adina olivia hutanu
  October 18, 2008 at 7:38 pm

  Buna seara!
  Ma numesc Adina si am descoperit blogul tau cautand imaginea copertei unei carti (Umbra Vantului). Sau poate blogul tau m-a ales pe mine, daca e sa ma ghidez dupa ideea cartii.

  Mi-a placut mult descoperirea facuta, sa spunem ca ai acum n+1 fani. 🙂
  Te-am trecut in blogroll.

 2. November 13, 2008 at 5:31 pm

  ar intra cu usurinta in top 10 al filmelor franceze. cel putin la mine. ma bucur ca l-ai remarcat. 🙂

 3. 3 moonlightblues
  November 13, 2008 at 7:42 pm

  cred ca si in cazul meu 🙂 aveam de gand sa iau si Fingers sa vad cat a preluat Audiard din el dar acum as vrea sa raman cu imaginea lui Duris in rolul ala

 4. January 3, 2009 at 11:53 pm

  m-am bucurat deja de trei ori pana acum de filmul asta si, da, duris e savuros; merita vazut si-n “moliere” sau “gadjo dilo” (cu rona hartner).

 5. 5 moonlightblues
  January 4, 2009 at 12:05 am

  din cele doua recomandari am “moliere” dar nu stiu de ce tot aman sa-l vad, ar fi cazul sa mai verific dvd-urile facute acum cateva luni 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


in cautarea filmelor pierdute

Bookdepository

buy the book from The Book Depository, free delivery

Coltul colectionarului


Advertisements

%d bloggers like this: