12
Mar
10

Calatoria oamenilor Cartii

Olga Tokarczuk este o scriitoare poloneza cu un stil inventiv care imbina in carticica sa de debut pasaje filozofice cu fragmente desprinse parca dintr-un roman fantastic. Mi-a placut foarte mult. In Franta secolului 17 cateva personaje convinse ca lumea in care traiesc este doar un surogat al celei adevarate pornesc in cautarea Cartii ascunse intr-o manastire in munti si de aici o poveste despre indoiala, timp si puterea cuvantului.

Calatoria sta de la inceput sub semnul fanteziei si al simbolurilor iar printre marchizi si curtezane, cavaleri si alchimisti nici nu-ti dai seama cum s-a dus dupa-amiaza si ai ajuns la ultima pagina.

Din pacate mi se intampla ca exact cartile gasite din intamplare si pe care as vrea sa le daruiesc si altor persoane sa fie si cele pe care le caut inutil prin librarii. De cele mai multe ori se gasesc doar prin anticariate asa ca, in cazul in care gasiti Calatoria oamenilor Cartii intr-o librarie sau in biblioteca unui prieten, nu stati prea mult pe ganduri. In putine carti am gasit senzatia aceea de joc liber al fanteziei.

“Cand se intampla ceva, decurge intotdeauna din altceva cu sens similar. Realitatea a fost construita pe principiul dominoului.Trebuie doar sa afli numarul de puncte de pe placute, sa cunosti semnificatia evenimentelor.”

“Oamenii presimt ca atunci cand toate evenimentele mai mult sau mai putin importante sunt stranse intr-un intreg, asemenea pietricelelor imprastiate intr-un mare mozaic, viata si moartea isi arata adevarata semnificatie. De aceea fiecare carte seamana putin cu omul…”

Advertisements

0 Responses to “Calatoria oamenilor Cartii”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


in cautarea filmelor pierdute

Bookdepository

buy the book from The Book Depository, free delivery

Coltul colectionarului


Advertisements

%d bloggers like this: