05
Dec
10

Stage Door

Stage Door (1937) este un film regizat de Gregory la Cava ce dezvaluie ambitiile si rivalitatile din Footlights Club, o pensiune pentru actrite in New Yorkul anilor ’30.  Vorbim de o perioada in care pentru o actrita incepatoare era o adevarata aventura si sa ajunga in fata unui producator, dar sa mai si demonstreze ca poate interpreta o piesa pe Broadway.

Unele aleg sa nu faca compromisuri asteptand acel rol care le-ar aduce in lumina reflectoarelor in timp ce altora le surade varianta mai sigura a unui asa-zis sponsor care sa le deschida usile celor mai cunoscute spectacole si cluburi.

Un film cu dialoguri colorate si tipologii feminine foarte puternice dintre care se remarca Katharine Hepburn in rolul unei mostenitoare care vrea sa dovedeasca ca poate reusi pe scena si fara banii sau renumele familiei. Ginger Rogers o interpreteaza pe rivala ei – colega de camera la inceput ostila, ironica, tot timpul intr-un schimb de replici cu cineva iar Lucille Ball, Andrea Leeds si Gail Patrick intregesc minunata distributie.

Am impresia ca jocul actritelor face filmul de neuitat pentru ca tema in sine – acel Hollywood bazat pe oportunitati si cinism – a fost folosita in fel si chip in alte filme ale perioadei. Chiar si Hepburn avusese un rol asemanator in Morning Glory (1933) cu patru ani inainte.

Cu toate acestea, Stage Door ramane preferatul meu dintre primele filme ale lui Hepburn, inainte de comediile mai cunoscute cu Cary Grant sau ecranizarile pieselor de teatru. Cateva scene aici.

 

Advertisements

6 Responses to “Stage Door”


 1. December 5, 2010 at 9:07 pm

  ai vazut Morning glory sau The Women?

 2. 3 moonlightblues
  December 5, 2010 at 9:40 pm

  din perioada de care vorbeam mai sus am vazut alice adams, morning glory si sylvia scarlett. nu si little women.
  ar trebui sa-l vad? adica face hepburn un rol asa de bun incat sa trec peste faptul ca am vazut si alte ecranizari ale cartii respective

 3. December 5, 2010 at 9:46 pm

  am spus ca ar trebui sa le vezi sau nu? am intrebat doar, eram curios in legatura cu ultima ta afirmatie.

  nu cred ca sunt eu in masura sa spun daca ar trebui sa vezi sau nu un film.

 4. 5 moonlightblues
  December 5, 2010 at 9:57 pm

  ce reactie…
  mi-am inchipuit ca l-ai vazut si ai o parere despre el daca ai pus intrebarea. nu spun niciodata nu unei recomandari bune
  si in legatura cu “nu sunt in masura …” nu crezi ca asta faci prin intermediul blogului tau? nu recomanzi? spui intr-un fel sau altul celor care te citesc daca ar trebui sa vada un film sau nu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


in cautarea filmelor pierdute

Bookdepository

buy the book from The Book Depository, free delivery

Coltul colectionarului


Advertisements

%d bloggers like this: