18
Apr
11

The More the Merrier

The More the Merrier (1943) este o comedie cu Jean Arthur si Charles Coburn ce porneste de la o situatie cu atatea posibilitati incat la inceput nu este clar in ce directie se va indrepta scenariul. Un om de afaceri nevoit sa stea in Washington chiar in plina criza a locuintelor din timpul celui de-al doilea razboi mondial ajunge sa imparta un apartament cu o tanara care ar gazdui pe oricine in numele patriotismului si un sergent aflat in oras pentru o saptamana.

In lipsa spatiului pana si cea mai stricta rutina este data peste cap asa ca incepand de la cafeaua de dimineata servita in baie si hainele care dispar si reapar, totul se transforma in haos in micul apartament pe care personajele il impart. In scurt timp acesta devine scena unui savuros joc de-a v-ati ascunselea si mai mult decat atat, aglomeratia face posibila chiar o idila intre Jean Arthur si Joel McCrea.

Personajul interpretat de Charles Coburn isi ia in serios rolul de petitor perseverent si face tot ce-i sta in putinta pentru a incuraja relatia celor doi care, evident, nu banuiesc absolut nimic.

Nu tocmai tipica screwball comedy fara prea mare incarcatura emotionala, cred ca este mai degraba o comedie romantica decat o screwball. Dar lasand la o parte scenele de la sfarsitul filmului care aluneca in sentimentalism, mi-au placut tare mult conversatiile insinuante cu numeroase tertipuri si incercarile celor trei personaje de a se acomoda cu aranjamentul temporar.

Desi Coburn a primit Oscarul pentru rolul afaceristului pus pe sotii,  Jean Arthur este cea care transforma filmul intr-un spectacol: angelica si aparent naiva in unele scene de la inceputul filmului, furioasa si revoltata atunci cand tabieturile ii sunt amenintate…  Mie personal mi s-a parut ca simpla ei prezenta pe ecran domina pelicula de la un cap la altul. Cei doi actori care o acompaniaza nu fac altceva decat sa o puna in valoare.

Advertisements

4 Responses to “The More the Merrier”


 1. April 20, 2011 at 1:31 pm

  Cum de ai dat de filmul ăsta? Mi se pare că nu este aşa de popular în gaşca filmelor vechi şi mişto 😀

  • 2 moonlightblues
   April 20, 2011 at 2:35 pm

   i-am vazut pe jean arthur si charles coburn intr-un alt film – the devil and miss jones si undeva am citit ca e primul din cele 3 filme in care au jucat impreuna 🙂

 2. May 13, 2011 at 8:49 pm

  Este unul din filmele de pe lista de asteptare, inca nu ajunsesem la el, dar cum pare o comedie numai buna de sfarsit de saptamana, cred ca stiu ce voi face in seara asta. 🙂

 3. 4 moonlightblues
  May 14, 2011 at 5:56 pm

  chiar e un film perfect pentru weekend 😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


in cautarea filmelor pierdute

Bookdepository

buy the book from The Book Depository, free delivery

Coltul colectionarului


Advertisements

%d bloggers like this: